Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK-ikonen letar ny klubb men HIFK intresserar inte – ”Bara om de betalar mitt bostadslån”

Från 2016
Sebastian Sorsa.
Bildtext Sebastian Sorsa.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Klubbikonen Sebastian Sorsa kommer inte att fortsätta i HJK efter pågående säsong. På fredagen spelas årets sista Helsingforsderby vilket med största sannolikhet blir Sorsas sista i karriären.

Bara Reijo Jalava har representerat HJK i fler ligamatcher än Sebastian Sorsa. Den här säsongen kommer ändå att bli Sorsas sista i HJK då klubben meddelat att han inte platsar i laget i framtiden.

Fredagens derby mot HIFK blir med andra ord Sorsas sista ifall det inte skulle gå så att han väljer att skriva på för lokalkonkurrenten.

– Det kommer knappast att hända, HJK är så nära hjärtat. Men om HIFK betalar mitt bostadslån och sätter en stor summa på mitt konto så måste jag ju såklart tänka på familjens bästa. Men det här är ju inte realism, skrattar Sorsa.

Även om Sorsa inte kommer att spela i Helsingfors så är det sannolikt att han ändå fortsätter i den inhemska ligan.

– Jag är ett fotbollsproffs så jag är givetvis också intresserad av att spela utomlands men det är svårt att komma dit. Det är lättare att hitta alternativ här i Finland. Jag utreder olika möjligheter som bäst. Sen när det klarnar var jag ska spela så kommer jag nog att meddela dem som ärendet intresserar, flinar 32-åringen.

HIFK har gjort ett intryck

På fredagen drabbar HJK samman med HIFK för tredje gången i årets liga. I maj var HJK bättre med 2–1 och i augusti blev det delad pott efter 1–1.

– Personligen har jag varit väldigt imponerat av HIFK, speciellt i derbyna. Nu har de dessutom förstärkts med några bra spelare, till exempel Mika Väyrynen. Jag tror det blir en färgrann, tuff och förhoppningsvis också en underhållande match.

Med fyra matcher kvar att spela toppar HJK serietabellen, men kampen om mästerskapet är riktigt jämn. I andra ändan av tabellen kämpar HIFK mot nedflyttning, så det säger sig självt att man spelar om ytterst värdefulla poäng.

– Det finns alltid press. Vi är igen i det läget av säsongen att alla matcher är viktiga. Men jag tror att vårt lag är redo, här finns många killar som inte är i den här situationen för första gången.

Diskussion om artikeln