Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Misstänkta fifflarna byttes ut samtidigt – ”De spelade dåligt”

Från 2016
Uppdaterad 30.09.2016 18:08.
fotbollar
Bild: Yle/Erica Vasama

Enligt Atlantistränaren Markku Palmroos var det uppenbart att lagets holländare inte presterade på bekant nivå i den misstänkta fiffelmatchen mot FC Åland.

Tidningen De Telegraaf avslöjade att fyra holländska spelare misstänks för matchfixning i Finlands division två. Det handlar om spelare i helsingforsiska FC Atlantis och (i alla fall) matchen mot FC Åland den 17 september som slutade i ålänningarnas 2–0-seger.

Derwin Martina, Salah Hamza Aharar och Ayoub Ait Afkir byttes alla ut i den 59:e matchminuten.

– De fick lämna plan för att de spelade dåligt, berättar Atlantis chefstränare Markku Palmroos för Yle Urheilu.

– Som tränare kan man inte göra så mycket annat, det finns inga bevis. Jag bytte ut dem och that’s it. Nu utreder Bollförbundet och polisen ärendet.

Skiten i byxorna

Palmroos har själv vunnit bland annat fyra ligamästerskap som HJK:s målvakt. Som tränare är det här inte första gången som Palmroos är med om att spelare misstänks för fiffel. År 2005 var han AC Allianssis assisterande tränare då laget förlorade mot Haka med 0–8 i den ökända skandalmatchen.

– Visst irriterar det att igen vara med om något sådant här. Före matchen kan i alla fall jag inte se att något skulle vara på gång, det handlar om välorkestrerade grejer.

– När skiten är i byxorna är det svårt att fixa saken, men det är lätt att vara efterklok. Jag vet inte om de här killarna har gjort något fel, men i då i Allianssi var det helt klart.

Efter att holländarna byttes ut gick de direkt till omklädningsrummet och har inte synts till efter det. På lördagen spelar Atlantis sin sista match för säsongen och ifall de ska hållas kvar i division två så måste de besegra SalPa.

– Vi har en viktig match på lördagen och på måndagen återvänder vi till ärendet, avslutar Palmroos.

Diskussion om artikeln