Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Pekka Kuusisto gör succé i England - skickade finsk grattissång till BBC

Från 2016
Uppdaterad 30.09.2016 14:51.
Pekka Kuusisto spelar violin.
Bild: ullstein bild - Brill/ All Over Press

Den finländska violinisten Pekka Kuusisto gjorde succé på BBC Proms i augusti. Nu har Kuusisto charmat britterna igen, denna gång genom att gratta BBC Radio 3 på födelsedagen!

Pekka Kuusisto medverkade i augusti i konsertserien BBC Proms och fick då publiken att gapskratta och sjunga med i den finska folksången Minun kultani kaunis on;standard;] som han uppträdde med som extranummer. Kuusisto skämtade då glatt med publiken och sade bland annat att han hade tänkt göra en sång om brexit men att han ändå inte tyckte att det var en så bra idé.

Han förklarade sedan vad den finska folksången Minun kultani kaunis on handlade om och sjöng och ackompanjerade sig själv med sin violin. Han fick hela publiken att sjunga med i refrängen och fick till slut enorma applåder för sitt extranummer.

Kuusistos framträdande blev också en stor succé på sociala medier och BBC döpte klippet till "Pekka Kuusisto’s hilarious Proms encore" (Pekka Kuusistos hejdlösa extranummer på Proms).

Nytt succéklipp på Facebook

Kuusisto har nu gjort comeback hos den brittiska publiken genom att gratulera BBC Radio 3 på födelsedagen på Facebook med en finsk gratulationssång.

Klippet har på mindre än ett dygn fått stor spridning på Facebook och har kommentarer som "Vilken stjärna - mera av Pekka, tack!", "Kan vi adoptera honom?" och "Är han inte fantastisk?".

Här kan du se Kuusistos senaste succéklipp:

Visa videon på Facebook