Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

"Intressant och lärorik praovecka på Yle"

Från 2016
Praoeleverna Robin Svahn och Erica Kjerulf från Korsholms högstadium.
Bildtext Praoeleverna Robin Svahn och Erica Kjerulf från Korsholms högstadium.
Bild: Yle/Anna Ruda

Sista veckan i september var Robin Svahn och Erica Kjerulf på prao på Yle. Det var en intressant och lärorik vecka med mycket nya saker.

På måndag började vi klockan 9. Det första vi gjorde var att gå till ett rum och vänta på att något skulle hända, sedan kom det mera folk som skulle spela in till Hajbos julkalender. De gick och spelade in en del medan vi väntade på dem. Efter att de hade spelat in var det mat. Efter maten for vi till en butik och skulle spela in till julkalendern. Sedan körde vi tillbaka till Yle och sedan klockan 15 var dagen slut.

"Roligt med inspelning"

Då klockan var nio på tisdag blev vi hämtade och skulle gå med på ett möte. Det mötet tog ungefär två timmar och efter det var det mat. Efter maten skrev vi ner Svenskfinlands skolrektorers e-postadresser och sedan var det dags för inspelning, den här gången till Amanda. Den inspelningen var rolig att titta på också. Sedan var vi klara för dagen klockan 15.

På onsdagen började vi klockan tio. Vi fick instruktioner av Maria på Hajbo, och vi skulle sköta Hajbos snapchat. Vi höll på med det fram till lunch. Efter lunchen skulle vi spela in till julkalendern och då skulle vi vara med som paket och granar, till ett julkort. Efter det var klart var också dagen slut klockan 16.

Började ösregna under intervjun

På torsdag började vi först klockan 13 för att vi skulle vara med Hannes på X3M kväll mellan klockan 18 till 19. Då vi började fick vi gå ut och intervjua folk. Vi gick till Novia och ställde en fråga åt folk, men bara en person hade tid att svara. Efter att vi hade intervjuat folk hade det börjat ösregna då vi skulle gå tillbaka så vi blev genomblöta. Då vi kom tillbaka till Yle satt vi i ett rum och svarade på ett frågepapper. Då vi hade svarat på pappret gick vi och äta och sedan fick vi sitta och vänta en stund innan vi gick till studion.

På fredag var vi med Pia i Yle nyheter Österbotten och blev intervjuade. Efter det for vi till YA med Roger för att intervjua dem om den nya ekofrisörlinjen. Efter det gick vi och äta. Efter att vi hade ätit skrev vi den här texten.

Text: Erica Kjerulf och Robin Svahn, åk 9, Korsholms högstadium.

Diskussion om artikeln