Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Superspurt i Ryder Cup – Europa kryper närmare

Från 2016
Sergio Garcia.
Bildtext Sergio Garcia knyter näven efter en putt.
Bild: EPA

Efter en pangstart för USA har Europa vaknat i Ryder Cup. Genom en magisk upphämtning har européerna närkontakt.

USA rivstartade Ryder Cup i golf under fredagen. I de fyra inledande foursome-matcherna sopade hemmaspelarna banan med européerna och det var djupa pannvecken hos gästerna.

Sedan dess har Europa hittat spelet. Laget lirade vasst under bästboll-matcherna natten till lördag finsk tid och tog in på USA.

Under lördagens fyra foursome-matcher var det åter européerna som var steget före. Rory McIlroy och Thomas Pieters fixade en europeisk seger och Justin Rose och Matthew Fitzpatrick reducerade ytterligare.

Brandt Snedeker och Brooks Koepka knep en amerikansk seger – och det såg länge ut som att Patrick Reed och Jordan Spieth skulle dryga ut hemmaledningen mot Sergio Garcia och Rafa Cabrera Bello.

"Det här är Ryder Cup"

Då stod det europeiska paret för en makalös upphätmning. Med sex hål kvar att spela låg duon under med fyra, men när Garcia sänkte sin putt på det artonde hålet innebar det att Garcia/Cabrera Bello lyckades spela oavgjort.

– De spelade väldigt bra, men vi fortsatte tro på oss. Det här är Ryder Cup, säger Garcia till Sky Sports.

USA leder med 6,5 mot 5,5 efter foursome-spelet. Under lördagskvällen och natten till söndag avslutas bästboll-spelet. På söndag spelas singelmatcherna som sätter punkt för Ryder Cup.

Diskussion om artikeln