Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Filppula fick matchstraff i kaotiskt derby – tränare: "Så fort någon gör sig illa i svensk hockey är det fem minuter"

Från 2016
Uppdaterad 02.10.2016 10:11.
Ilari Filppula är en finsk ishockeyspelare.
Bildtext Ilari Filppula var med om en hektisk match. (Arkivbild)
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Derbyt mellan Rögle och Malmö i ishockeyligan SHL blev kaotiskt. Inte minst åkte Malmös Ilari Filppula på matchstraff när han försökte undvika en tackling.

Skånederbyt var hetlevrat från början till slut. I första perioden fick Rögles Daniel Sylwander matchstraff efter att ha sänkt Nicklas Jadeland.

– Jag har spelat många heta Skånederbyn mot Malmö. Men det är nog det märkligaste jag har varit med om, sade Sylwander till Expressen.

I C Mores studio var tongången om tacklingen en annan:

– Jag förstår inte vad han (Sylwander) tänker på. De har varit tydliga med att de kommer att bestraffa alla respektlösa tacklingar, ändå väljer han att göra så där. Det kommer bli ett par matchers avstängning, sade den gamla domaren Thomas Andersson.

Filppula fick matchstraff som "kompensation"

I den andra perioden sågs en intressant sekvens där Ilari Filppula med pucken försökte undvika att bli tacklad av Rögles Jack Connolly, som till följd av kontakten med Filppula föll ner på isen och skadade sig.

Se situationen på C Mores Twitterkonto via den här länken.

– Båda matchstraffen är bullshit. Så fort någon gör illa sig i svensk hockey är det fem minuter. Att Filppula också åker ut är ju bara kompensation, sade Rögles chefstränare Anders Eldebrink till C More.

Filppula själv var förvirrad:

– Jag försökte komma undan. Jag antar väl att det då finns en regel om att axeln träffar huvudet så är det utvisning oavsett. Jag ville i alla fall inte träffa honom utan komma undan. Han försökte träffa mig. Vi får se vad som händer, sade finländaren.

I ett målkalas till match vann Malmö till sist med 7–6.

Diskussion om artikeln