Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu startar karusellen – första tränaren sparkad i Premier League

Från 2016
Uppdaterad 03.10.2016 16:08.
Francesco Guidolin, Swansea, hösten 2016.
Bildtext Francesco Guidolin fick kicken på sin 61-årsdag.
Bild: All Over Press

Francesco Guidolin fick den tvivelaktiga äran att vara första manager att få foten i fotbollens Premier League denna säsong. Även den forna storklubben Aston Villa har gjort sig av med sin lots.

Fotbollstränare i de stora europeiska fotbollsligorna är inte särskilt långlivade på sina poster – och nu börjar de första huvudena falla i England.

På förmiddagen gjorde sig Aston Villa, som efter förra säsongen föll ner till den nästhögsta serienivån Championship, av med Roberto di Matteo.

På eftermiddagen följde Swansea efter.

Swansea har inlett Premier League med fyra poäng på sju matcher och nu får Francesco Guidolin gå. Italienaren tillträdde i januari och höll Swansea kvar i ligan, men han ersätts nu av Bob Bradley.

– Vi är givetvis besvikna över att gå skilda vägar med Francesco. Vi kände att han förtjänade sin chans efter det han gjorde förra säsongen. Tyvärr har vi inte klarat av att fortsätta på samma bana, säger Swanseas ordförande Huw Jenkins i ett pressmeddelande.

Bradley är tidigare förbundskapten för USA:s landslag och kommer närmast från franska Le Havre, som släpper amerikanen till Wales.

Roberto di Matteo, som tidigare vunnit Champions League vid Chelseas roder, har inte ännu fått en efterträdare i Championships bottenlag Aston Villa.