Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Albin Granlund: "Vi kan mycket väl slå Island"

Från 2016
Albin Granlund reste med landslaget till Island.
Bildtext Albin Granlund reste med landslaget till Island.
Bild: Jarno Kuusinen / AOP

Finlands fotbollslandslag reser idag till Island inför torsdagens kvalmöte med EM-turneringens stora sensation. Enligt ytterbacken Albin Granlund har Finland goda chanser att vinna i Reykjavik.

Granlund kom in i truppen som reserv via en skada på en tidigare nominerad spelare och är glad att få vara med på resan.

– Det känns bra även om det är synd för Jere Uronens del att han inte kan vara med. Själv är jag glad att vara med och hoppas kunna göra debut småningom också, vi får se vad som händer, säger Granlund i Huuhkaja-TV:s intervju.

Island fick många nya supportrar tack vare sitt framgångsrika EM-slutspel i sommar.

– Det är en häftig match att spela. Island spelar disciplinerat och är ett fysiskt starkt kontringslag som hugger när vi blir av med bollen. Matchen kommer att bli svår, men vi har goda chanser att vinna, menar Granlund.

Några dagar senare, söndagen den 9 oktober väntar sen ett helt annorlunda lag. Finland möter då Kroatien i Tammerfors, och även om laget saknar superstjärnorna Luka Modric och Ivan Rakitic kommer drabbningen att vara tuff.

– Kroatien är ett skickligt lag. Den matchen blir säkert annorlunda, Kroatien tycker om att hålla i bollen mer än Island och dominera via sitt bollinnehav. Vi måste vara på vår vakt och spela disciplinerat och hoppas på kontringar.

Efter landslagsuppehållet har Granlund en spännande klubblagsvardag att se fram emot, när hans IFK Mariehamn går in i guldstriden i ligan ur pole position.

– Det är en otroligt häftig situation att befinna sig i. Vi leder med tre matcher kvar att spela och har segern i ligan i våra egna händer. Det blir tre fina matcher att se fram emot, vem vet, kanske vi får lyfta pokalen när säsongen är över.

Yle visar både Island-Finland och Finland-Kroatien i TV2 och på Arenan.

Diskussion om artikeln