Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Rihanna bar finlandssvenska Ellas fluffiga jacka

Från 2016
Uppdaterad 04.10.2016 16:29.
Kläddesigner Ella Boucht
Bildtext Ella Boucht studerade klart på Textilhögskolan i juni. Några månader senare hittades hennes designerjacka på Rihannas axlar.
Bild: Yle/Björn Karlsson

Under Paris Fashion Week i år hade Rihanna på sig en stor fluffig jacka. Den tunga sammetslika jackan designades av 23-åriga Ella Boucht.

– Det känns jätteroligt och helt overkligt på samma gång. Många har kontaktat mig och min telefon har konstant plingat till, berättar Ella.

Så konstant att Ella slutat ha total koll på all respons, i synnerhet på sitt Instagramkonto. Hennes följarantal sköt i höjden efter att Rihanna fångades på bild i den ljusröda skapelsen. Jackan kanske ser skön och fluffig ut, men den är tyngre än man kan tro.

– Jag arbetar inte med animaliska produkter, så det är ingen lätt dunjacka. Den är både tung och varm, det har nog blivit en svettig workout för henne.

Stalkade hennes Instagram

Rihannas finlandssvenska fashion statement kom inte som en överraskning för Ella. Popstjärnans stylist tog kontakt med Ella efter att ha sett hennes verk från Stockholm Fashion Week på internet. Där visades Ellas kläder tillsammans med hennes klasskamraters.

Meningen var att Rihanna skulle bära jackan under några uppträdanden i Los Angeles, men hennes team bad om kläder redan inför modeevenemanget i Paris.

– Jag väntade i flera veckor på bilder av henne i jackan! Jag satt hemma och stalkade henne på Instagram under tiden, skrattar Ella.

För bara ett par månader sedan blev Ella Boucht klar från Textilhögskolan i den lilla staden Borås i Sverige. Hon ser sig ännu inte som en fullfjädrad designer, men har praktiserat för flera olika märken. Jackan är en del av hennes examensarbete, där hon forskade i "skala och spets". Den är ändå inte ensamt representativ för hennes stil.

– Det är inte min personliga estetik, men jag jobbar mycket med elegans och humor i min design.

”Next level fluff!”

På Ellas e-post och Instagramkonto regnar lovorden för jackan in, både av vänner och av främlingar. ”Den ser så bekväm ut, som en vandrande soffa.” ”Jag tar en i svart, tack.” ”That jacket is a complete SLAY!”

Många världen över undrar också var man kan köpa den.

– Tyvärr är den inte till salu. Att få fram fler exemplar kan också vara svårt, eftersom den är svår och dyr att tillverka.

Så den enda jackan hänger just nu hos Robyn "Rihanna" Fenty. Men det är frågan om ett lån, som så ofta när kändisar klär sig i modekreationer. Så Ella hoppas på att få återse den.

Diskussion om artikeln