Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Deprimerad Fury inlagd på sjukhus – ”kokain bara ett litet problem”

Från 2016
Uppdaterad 05.10.2016 08:26.
Tyson Fury i Manchester den 24 september.
Bildtext Furys säger att han lagt boxningen och drogerna bakom sig.
Bild: imago / BPI / All Over Press

Tungviktsvärldsmästaren Tyson Fury har det tungt just nu. Han säger sig vara manodepressiv och får behandling för tillfället. Jag har tagit mycket kokain, men är ren nu, säger Fury till Rolling Stone Magazine.

Den senaste tiden har rubrikerna kring Tyson Fury varit mörka. Fury uppges ha testat positivt för kokain i september och meddelade tidigare i veckan att han avslutar karriären, men sade senare att det hela var ett skämt.

I en lång intervju med Rolling Stone Magazine berättar Fury mer om sin hälsosituation och kokainproblem. Det står klart att en titelmatch mot Volodymyr Klytjko inte är aktuell.

Fury berättar att han druckit alkohol dagligen de fyra senaste månaderna och också snortat kokain. Depressionen och ”klappjakten” efter den framgångsrika titelmatchen mot Klytjko ligger bakom förfallet, säger Fury.

– Jag befinner mig på ett sjukhus just nu. Jag går hos en psykiater. De säger att jag är bipolär och manodepressiv. Allt på grund av det de gjort till mig. All skit är genom boxningen, genom att ta titlar, genom att undervärdera mig. Jag vann den bästa, men är ändå skit, säger Fury.

Tagit mycket kokain – men är ren nu

Just nu håller Fury på att få rätsida på drogproblemet. Fury säger att han tagit mycket kokain, men att han slutat med allt sedan månadsskiftet.

– Jag har gjort mycket i mitt liv, tagit mycket kokain. Varför skulle jag inte göra det? Det är mitt liv, eller hur. Jag kan göra vad jag vill. Många människor har tagit kokain. Vad i helvete har det med någonting att göra?

"Jag hatar boxning"

Fury är i obalans. I ett svar säger han att kokainproblemet bara är ett litet bekymmer och att han inte vill leva längre. I nästa säger han sig ha satt boxningen, drogerna och alkoholen bakom sig och vill göra upp med gud.

– Jag hatar boxning. Jag skulle inte ens gå över gatan för att se en titelfajt. Det är vad boxningen gjort för mig. Jag vill inte leva längre.

På Twitter ger ändå Fury ett mer sansat besked. Fury skriver att han får rätt sorts hjälp och kommer att komma tillbaka starkare.