Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland tror på grismatch: ”Det blir inte historiens vackraste”

Från 2016
Uppdaterad 06.10.2016 10:12.
Rasmus Schüller i närkamp mot Kosovo.
Bildtext Rasmus Schüller i en närkamp mot Kosovo. Det lär bli mer av den varan mot Island.
Bild: All Over Press

Regn, vind, kyla. Väderförhållandena blir en faktor att räkna med i torsdagens VM-kvalmöte mellan Island och Finland. Det blir en riktig krigarmatch, säger Kasper Hämäläinen.

Väderprognosen för torsdagskvällen i Reykjavik är inte speciellt munter: Några plusgrader, regn, blåst.

Man ska inte gnälla över förhållandena, men att de kommer att spela en roll under matchen mellan Island och Finland i VM-kvalet är svårt att argumentera emot.

Vädret var så dåligt i måndags att de isländska spelarna valde att träna inomhus i Reykjavik. I vanliga fall är det här isländska landslaget känt som ett fysiskt starkt lag – och Finlands anfallare Kasper Hämäläinen tror inte att hemmalaget tycker vädret är jobbigt.

– Vädret kommer att bli en faktor. Det blir en riktig krigarmatch, men jag hoppas att det inte blir för mycket av den varan. De har många fysiskt starka spelare, är vana med det spelet och slår oss kanske där. Med snabbhet kan vi kompensera, säger Hämäläinen.

Enligt Hämäläinen kan svårspelade förhållanden också påverka vilket lag som tar tag i taktpinnen.

– Det gör nog att bollinnehavet blir rätt jämnt fördelat. Island är dessutom ganska vana med att vänta på motståndaren.

Kasper Hämäläinen, Finland-Grekland, 2014.
Bildtext Kasper Hämäläinen.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

"Island är väldigt svårslaget"

Hämäläinens anfallskollega Eero Markkanen håller med. AIK-spelaren säger att förväntningarna på en riktigt underhållande match inte ska skruvas upp.

– Det blir nog inte historiens vackraste match. Det kan mycket väl bli en klassisk brittisk match. Varken de eller vi har världens mest tekniska spelare på planen.

– Island är väldigt svårslaget, men vi får slå ur underläge här. Förväntningarna är inte på samma nivå som under förra kvalet.

Diskussion om artikeln