Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rosenrasande Hradecky: ”Domaren sket ner sig”

Från 2016
Uppdaterad 07.10.2016 09:52.
Lukas Hradecky.
Bildtext Lukas Hradecky var rasande efter förlusten.
Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press

Finland tappade en 2–1-ledning till förlust på stopptid mot Island. Avgörandet gjorde de finländska spelarna fly förbannade. Det här är ett fullständigt justitiemord, säger Lukas Hradecky.

När klockan tickade upp mot 90 minuter hade Finland en 2–1-ledning att försvara i torsdagens VM-kvalmatch mot Island. Den första segern med Hasse Backe som landslagstränare var nära.

Där och då fick Finland ett nytt, nattsvart kapitel att addera till fotbollshistorien.

Först kvitterade Alfred Finnbogason på en hörna och sedan tryckte Island också in 3–2-bollen i matchens sista anfall. Segermålet fick finländarna att gå i taket av ilska.

Vid ett inläggsläge lyckades Lukas Hradecky nypa Ragnar Sigurdssons avslut och hade handen på bollen på mållinjen. Då valde domaren att blåsa för mål. Han bedömde att Sigurdssons skott var över linjen.

”Tre klåpare”

Finländarna var rasande mot domaren – och efter matchen skräder Hradecky inte med orden.

– Domaren sket ner sig. Bollen var aldrig i mål. Förhoppningsvis gör Uefa … eller Fifa … eller vem fan som helst något åt det här.

– Vi kämpar i 90 minuter och sedan förstör tre klåpare till domare allt. Hur kan man döma mål om man inte kan se att bollen är i mål? Jag kan inte förstå att domsluten alltid går emot oss.

– Det här är ett fullständigt justitiemord. Jag vet inte hur man kan överklaga i fotboll, men så här kan det inte vara, säger målvakten och avslutar med att tillägga att den isländska straff som Gylfi Sigurdsson brände i början av den andra halvleken var feldömd.

”En av de värsta förlusterna”

Finlands förbundskapten Hasse Backe är nästan lika tydlig i sin sågning av domarjobbet.

– Jag har inte sett någon repris, men om jag har förstått det rätt är det först offside, sedan hands och till slut har Hradecky handen på bollen. Det finns ingen logik i att att blåsa mål. Det här är en de värsta förlusterna någonsin för min del.

Backe anser dessutom att Island fick med sig de flesta frisparkarna under slutskedet av matchen och det gjorde att Island kunde skapa ett enormt tryck.

– Antalet frisparkar är orimligt. Vi hamnar under press och de är tunga. Men det här är vansinnigt olyckligt. Spelarna gör en fantastiskt bra insats.

– Alla jobbar stenhårt utifrån matchplanen både framåt och bakåt. Vi är förtjänta av mycket mer. Det är en makalös besvikelse för oss, organisationen och fansen. Egentligen ska vi ha med oss tre poäng.