Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hasse Backe: "En av de värsta förlusterna i min karriär"

Från 2016
Fustrerad Hasse Backe i samband med landskamp på Island.
Bildtext Frustrerad Hasse Backe i samband med landskampen på Island.
Bild: EPA/Birgir Thor Hardarson

Finlands chefstränare Hasse Backe kallade nederlaget på Island för "en av de värsta förlusterna i sin karriär" och passade samtidigt på att ifrågasätta domararbetet i 2-3 förlusten i Reykjavik.

Hasse Backe intervjuades av Yle direkt efter matchen på Island, en match som Finland ännu ledde i den 89:e minuten med 2-1.

– Det är en av de värsta förlusterna någonsin i min karriär när du leder med 2-1 när vi går in på tillägstid. De som har sett repriserna säger för det första att det är offside, för det andra är det hands och för det tredje har Lukas Hradecky bollen i sina händer innan den går över linjen. Bollen var aldrig inne och då finns det ingen logik i att blåsa mål när bollen aldrig är över linjen. Ytterst märkligt att ta det beslutet, tyckte Backe.

Trots kritiken fanns det ingenting för Backe och landslaget att göra, faktum är att laget nu har en poäng efter två matcher.

– Det finns ju ingenting man kan göra åt saken, men jag tycker väl ändå att antalet frisparkar som Island får under de sista tio minuterna är helt orimligt i 50-50 dueller. Med alla deras fasta situationer, inkast, hörnor och frisparka så blir man under press. Det är vansinnigt olyckligt, jag lider med spelarna som gör en fantastiskt bra match rakt igenom egentligen. Vi är egentligen nära att ro hem tre poäng på bortaplan, belyste Backe.

Jämfört med tidigare matcher under svenskens ledning lyckades Finland tidvis spela riktigt bra. Dessutom gjorde laget för första gången två mål i en och samma match under svenskens regim.

– Det är ett jättebra arbete, alla jobbar stenhårt utifrån matchplanen hur vi skall spela både defensivt och offensivt. Vi är förtjänta av mycket mer. Island är jobbiga att möta med de fasta situationerna, men generellt tycker jag vi skötte det ganska bra. Det är en makalös besvikelse för spelarna och hela organisationen och fansen att man egentligen skulle ha haft med sig tre poäng här.

Näst väntar Kroatien på söndag i Tammerfors för Finland. Yle visar matchen i TV2 klockan 19.00.

Diskussion om artikeln