Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ovisshet kring Roman Eremenko - klubben tiger

Från 2016
Uppdaterad 07.10.2016 11:35.
Roman Eremenko spelar fotboll i CSKA.
Bildtext Roman Eremenko spelar fotboll för CSKA Moskva i ryska ligan.
Bild: imago/Uwe Kraft/ All Over Press

Roman Eremenko stängdes av i 30 dagar av Uefa igår, strax inför Finlands kvalmöte med Island. Mer information väntades under fredagen från finländarens klubblag CSKA Moskva, men där tiger man.

Inför matchen mot Island konstaterade Hasse Backe kryptiskt att han hade fått veta att Roman Eremenko inte var tillgänglig. Ungefär samtidigt som matchen i Reykjavik tog slut kom beskedet från Bollförbundet, Eremenko är avstängd.

Bollförbundet tänkte inte säga något mer i frågan under torsdagskvällen, utan hänvisade till mer information från Eremenkos klubblag CSKA Moskva.

På fredagen vid lunchtid uttalade sig CSKA:s informationschef, men kom inte med något nytt varken med orsaker eller bakgrund till avstängningen.

- Vi, precis som Finlands Bollförbund, har fått meddelande om en 30 dagar lång avstängning av Uefa. Innan allting klarnat kan varken vi eller spelaren kommentera fallet på något sätt. Den disciplinära kommitén behandlar ärendet under denna månad, sade Sergej Aksenov till Sport-Express.

Den ryska journalisten Artur Petrosyan från tidningen Sport-Express spekulerade på sitt verifierade twitterkonto att det kan betyda att Eremenko fastnat i ett dopningstest vid någon av CSKA:s Champions League-matcher. Petrosyan uppger att Eremenko testades både i matchen mot Bayer Leverkusen och i matchen mot Tottenham.

Rysk media har nått Romans pappa Alexei Eremenko senior för en kommentar, men den forne Jaro-tränaren visste ingenting om vad som var på gång.

– Det här är en nyhet för mig. Jag har ingen aning om varför han är avstängd, jag har inte ännu pratat med honom, sade Alexei Eremenko senior till Sport-Express.

Yles Rysslands-expert Kerstin Kronvall har stött på uppgifter i tidningen Dozhd, som pekar mot oklarheter i Eremenkos tidigare spelarövergångar, men de uppgifterna tillbakavisades från Rubin Kazans sida.

Roman Eremenkos avstängning omfattar just nu 30 dagar och ser honom missa två VM-kvalmatcher, två Champions League-matcher och tre matcher i den ryska ligan.

Roman Eremenko kan däremot vara spelklar i höstens sista VM-kvalmatch för Finlands del, den mot Ukraina på bortaplan den 12 november.

(EDIT 11:15. Rubriken ändrar, nya uppgifter från CSKA införda i texten)

Diskussion om artikeln