Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlusten mot Island ska bli tändvätska – ”Hoppas spelarna är förbannade”

Från 2016
Uppdaterad 08.10.2016 16:41.
Hasse Backe, Finland-Kosovo, hösten 2016.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

VM-kvalet fortsätter för Finlands del på söndag då man möter Kroatien i Tammerfors. Nu gäller det för laget att komma över förlusten mot Island samtidigt som den matchen kan användas som tändvätska.

Finland höll på att gå mot seger i torsdags på bortaplan mot Island men två snabba hemmamål i slutskedet av matchen gjorde att laget kammade noll. Speciellt Islands segermål har varit väldigt omdebatterat och spelarna var också fly förbannade på domaren efter matchen.

Nu gäller det att flytta fokus mot söndagen då Kroatien väntar i Tammerfors.

– Vi måste glömma matchen mot Island och nu förbereda oss på Kroatien. Fast det är en tuff match att svälja så är det historia och vi måste visa att vi håller en jämn standard då vi spelar två matcher på fyra dagar, säger chefstränaren Hasse Backe på presskonferensen i Tammerfors.

Se positiva saker i förlusten

Förlusten mot Island kan också användas som tändvätska inför matchen mot Kroatien.

– Vi kan se positiva saker i lagandan, disciplinen och arbetsmoralen. Vi gör en utmärkt match mot ett Island som nästan aldrig förlorar på hemmaplan.

– Sen så hoppas spelarna är så förbannande på avslutningen att man går ut levererar den arbetsinsats som man gjorde mot Island. Vi måste vända det så, säger han.

”Kroatien har en enorm bredd”

Kroatien såg riktigt starkt ut i torsdags då man besegrade Kosovo med hela 6–0. Det här trots att man saknar tongivande spelare som Ivan Rakitic och Luka Modric.

– Vår scout har sagt att Kroatien nästan ser bättre ut nu än under EM. Det är ett väldigt talangfullt lag och spelar nu dessutom utan Rakitic och Modric. De har en bredd som är enorm.

– De håller mycket boll och har mycket kombinationsspel. Vi har analyserat laget och vi kommer att träna taktiskt. Sedan gäller det bara att genomföra det i matchen, säger Backe.

Enligt Hasse Backe är det viktigt att göra en stabil match i den första timme.

– Har vi ett bra resultat då så har vi alla chanser att överraska men det gäller att vara med i 60 minuter. Det blir viktigt att klara av att täcka ytterzonerna då de har starka ytterbackar och mittfältare, säger han.

Kvalmatchen mellan Finland och Kroatien sänds i TV2 på söndag klockan 19. Matchen refereras på svenska av Christoffer Herberts.