Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Pörtom UF utsågs till årets förening

Från 2016
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Pörtom UF utsågs till årets förening på Johannesgalan på lördagen. Innan festen valde man också ny styrelse.

Svenska Österbottens Ungdomsförbunds fest, Johannesgalan gick av stapeln i Kvevlax UF på lördag. Temat för föreningarnas egen gala var glitter och glamour. Titeln årets förening gick i år till Pörtom UF för deras varierande program och förmåga att locka med alla i byn.

– Vi är jätteglada. Det känns bra att vinna ett så här fint pris, eftersom vi är en så liten förening, säger Pia Sand, Pörtom UF.

Jobbar för alla i byn

Motiveringen till att Pörtom UF fick utmärkelsen är att förening hela tiden jobbar för byns alla invånare. Förutom återkommande välbesökta evenemang såsom till exempel dans, loppis och revy försöker man hela tiden förnya sig.

Nyheter under de senaste åren har varit allt från babydisco, cykelorientering, julkalender, körslaget, bilutställning till barnpassning sommartid. Revyn som är en av de mest besökta i Österbotten har bidragit till att man har kunnat renovera mycket på talko och nu har föreningen en lokal som den kan vara stolt över.

Valde styrelse

Svenska Österbottens Ungdomsförbund höll också sitt höstmöte på lördagen och valde ny styrelse. SÖU:s styrelse består av Daniel Forsman, Josefine Silfver, Jonas Rönnqvist, Jonas Nyman, Nicklas Nygård, Victor Ohlis och Richard Nylund, Malin Nyström, Lenita Hjortman, Anna Huldén och Johan Häggblom.

Diskussion om artikeln