Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Strömsöcurry

Från 2016
Uppdaterad 14.09.2020 12:03.
Olika kryddor på ett fat
Bildtext Kryddor till Strömsöcurry
Bild: Yle/Carina Ahlskog

Strömsöcurryn är en kryddblandning som innehåller en hel drös underbara kryddor och örter. Det här är en kryddpasta som inte är het utan snarare härligt smakintensiv.

Strömsöcurry

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 1 matsked (msk) malen kardemumma
  • 1 matsked (msk) gurkmeja
  • 1 tesked (tsk) malen kanel
  • 1 tesked (tsk) malen kryddnejlika
  • 1 tesked (tsk) malen spiskummin
  • 1 tesked (tsk) malen svartpeppar
  • 1 tesked (tsk) malen muskotnöt
  • 1 tesked (tsk) malen ingefära
  • 1 tesked (tsk) malen fänkål
  • 1 tesked (tsk) malen koriander
  • 1 tesked (tsk) oregano
  • 2 matsked (msk) olja
  • 0.5 deciliter (dl) vatten

Instruktioner

Svetta alla kryddor med lite olja.

Tillsätt vatten och koka ur ca 1 minut till en pasta.

Curryn står sej flere månader i kylskåp i tätslutande burk.

Använd curryn i vlken rätt som helst där du behöver currypasta.