Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nobbad av ett flertal NHL-klubbar – värvad av Dallas

Från 2016
Uppdaterad 10.10.2016 18:12.
Lauri Korpikoski är en finsk ishockeystjärna.
Bildtext Lauri Korpikoskis byter Edmonton Oilers mot Dallas Stars.

Lauri Korpikoskis NHL-karriär fortsätter i Dallas Stars. Det meddelade klubben på sitt Twitter-konto på måndag.

Korpikoski kommer att inleda sin nionde säsong i NHL med Dallas Stars. Det blev klart efter att klubben meddelat att man tecknat ett ettårigt kontrakt med anfallaren.

Förra säsongen spelade Korpikoski i Edmonton Oilers, där han noterades för 22 poäng på 71 matcher. Klubben valde ändå att inte fortsätta med finländaren i laget trots att den Åbobördige anfallaren hade ett år kvar på kontraktet.

Dög inte åt Vancouver och Calgary

Under sommaren och hösten har Korpikoski varit på jakt efter en ny klubb. Han provspelade för både Vancouver Canucks och Calgary Flames under hösten, men ingendera lagen nappade.

Det gjorde däremot Dallas Stars, som redan från förut har en stark finsk prägel i laget. Målvakterna Kari Lehtonen och Antti Niemi spelar i laget medan backen Esa Lindell försöker ännu vika sig en plats i laget. Julius Honka hör också till Stars-organisationen, men inleder säsongen i AHL med Texas Stars.

Dallas Stars blir finländarens fjärde klubb i NHL. Utöver Edmonton har Korpikoski spelat i Arizona Coyotes (tidigare Phoenix Coyotes) och i New York Rangers, där han inledde sin NHL-karriär.