Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ted & Kaj-podden firar 1 år!

Från 2016
Ted & Kaj
Bildtext Grattis, Ted & Kaj!
Bild: Eva Lingon

Ted Forsström och Kaj Korkea-aho har idag hållit på ett helt år med sin podcast "Ted & Kaj". Hurra! Med ett nytt avsnitt i veckan blir det hela 52 avsnitt. Det betyder att du kan lyssna på de två vännerna i mer än ett dygn i sträck utan att de upprepar sig, vilket är mer än vad deras sambon är vana med.

Vad är Ted & Kaj-podden?

Ted & Kaj-podden är Svenskfinlands största podd och består av ett samtal mellan två goda vänner. Ibland förekommer förberedda samtalsämnen, men podden kretsar mest kring spontana infall. Oftast består dessa infall av tankescenarion där Ted eller Kaj försöker återskapa situationer som de varit med om i vardagen, men impulsiva sagor eller musikaliska uppvisningar har ibland också uppstått.

Hur låter ett avsnitt?

En av de mest karakteristiska egenskaperna hos podden är att man låter samtalet gå dit det går. Målet är att varje avsnitt ska vara såväl intressant som underhållande, men ibland är det mer intressant än underhållande och vice versa.

Spontaniteten har också lett till att sånt som lyssnarna fått för sig att eposta Ted & Kaj har blivit innehåll. Podden startade till exempel helt utan vinjettmusik, men tack vare lyssnare såsom Owe Inborr och Daniel Häggman (och många fler) så har podden fått egna musikaliska element.

ted & kaj
Bildtext Folk diggar Ted & Kaj-podden!

Om du aldrig hört om Ted & Kaj-podden tidigare så finns det helt enkelt inte ett mer lämpligt tillfälle än nu att börja lyssna! Och för att göra det riktigt enkelt så har vi dessutom valt ut några av Teds & Kajs personliga favoritavsnitt ifall avsnitt nummer ett känns alldeles för avlägset. Ett nytt avsnitt kommer varje tisdag.

Podden hittar du på Arenan, Soundcloud och Itunes.

Ted & Kaj: Lucia och Leif

39:40

Ted & Kaj: HiFi-ångest

38:50

Ted & Kaj: Professionella flygsexfoton

32:20

Ted & Kaj: Den fula bäddsoffan

33:33

Vilket är ditt favoritavsnitt?

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln