Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Puljujärvi målskytt i debuten – McDavid stal showen

Från 2016
Uppdaterad 13.10.2016 08:58.
Jesse Puljujärvi i Edmonton Oilers-tröjan.
Bildtext Jesse Puljujärvi öppnade NHL-karriären med ett mål.
Bild: Curtis Comeau/Icon Sportswire/All Over Press

Om årets draftetta Auston Matthews hade show i Ottawa, så hade fjolårets draftetta Connor McDavid satt upp en liknande show i Edmonton.

På basis av den första dagen av den nya NHL-säsongen kommer det att finnas två superstjärnor under den kommande säsongen. Den ena är Torontos Auston Matthews, den andra är Edmontons Connor McDavid.

Matthews gjorde sitt i matchen mot Ottawa, då han noterades för fyra fullträffar i NHL-debuten. Men McDavid ville inte vara mycket sämre.

Satte straff som fick Gretzky att skaka på huvudet

McDavid inledde med en assist till Zack Kassians mål och fortsatte med att själv göra två mål i mitten av andra perioden. Det senare kom på straff och fick självaste Wayne Gretzky att skaka på huvudet.

Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: McDavidin rankkari sai Gretzkyn pyörittelemään päätään - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Bilder från Viasat.

Ett mål för Puljujärvi i debuten

Men McDavid var inte den enda ungdomen att lyckas i matchen. Jesse Puljujärvi fick nämligen en bra start i sin första match på NHL-isen. Redan i sitt första byte var han med och skapade Edmontons första mål i matchen.

Puljujärvi satte press på Calgary-backen Nicklas Grossman, vars rensning plockades upp av Edmonton-spelaren Leon Draisatl. Tysken avfyrade ett skott som Patrick Maroon styrde in i mål.

Men det skulle dröja till slutet av matchen innan finländaren fick sin första poängnotering. I tiden 49.00 gjorde Puljujärvi karriärens första NHL-mål, då han sköt ett skott i powerplay, som överraskade Calgary-målvakten Brian Elliott.

Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Jesse Puljujärvi teki NHL-uransa avausmaalin - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Bilder från Viasat.

Nattens NHL-matcher:

Ottawa - Toronto 5-4 efter förl.
TOR: Komarov 0+0, istid 17.32

Chicago - St. Louis 2-5
STL: Lehterä 0+0, istid 18.20

San Jose - Los Angeles 2-1
SJS: Donskoi 0+1, istid 15.11

Edmonton - Calgary 7-4
EDM: Puljujärvi 1+0, istid 12.52