Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tyck till om aktiviteter för barnfamiljer på Kimitoön

Från 2016
Två barn i stövlar
Bild: Yle/Anna Savonius

Kimitoöns familjeservice vill veta hurudana aktiviteter barnfamiljerna på Kimitoön önskar sig. En enkät delas på fredag ut till alla som har barn i åldern 0-7 år på Kimitoön.

Kimitoöns kommun ordnade tidigare olika grupper, till exempel en pappa-barn grupp och en grupp för väntande mammor. Båda grupperna var till en början väldigt populära och verkade vara ett lyckade koncept, men i takt med att barnen växte minskade antalet deltagare och man lyckades inte locka fler att komma med.

- Det går i vågor vad familjerna är intresserade av så vi vill se till att vi ordnar rätt aktiviteter, säger socialchef Lilian Nordell och påpekar att man också kommer att dela med sig av eventuella tips till tredje sektorn.

Familjeservicen på Kimitoön finns till för att erbjuda hjälp och stöd åt barnfamiljer i ett tidigt skede. Man kan ta kontakt med familjeservicen också med mycket små problem, betonar Lilian Nordell.

- Man kan ta kontakt med familjeservicen redan i ett tidigt skede så kan vi tillsammans fundera kring hur vi kan hjälpa, innan problemet hunnit växa sig större, säger Nordell.

Familjeservicen på Kimitoön startade för drygt ett år sedan och Nordell säger att det går bra för enheten. I framtiden hoppas hon ändå att familjer i högre grad tar kontakt med familjeservicen på eget initiativ. I dag kommer familjer ofta i kontakt med enheten via barnrådgivningen, dagvården, skolan, socialenheten eller någon annan instans.

Diskussion om artikeln