Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Byggbolag ansöker om lov för idrottshall i Smedsby

Från 2016
Idrottsgården i Jakobstad
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/ Kjell Vikman

En idrottshall på skolområdet i Smedsby, Korsholm tar ett steg närmare verklighet när byggnadsnämnden i Korsholm behandlar en ansökan om undantagslov på onsdag.

Det är byggbolaget Wasa Group som ansöker om undantagslov i gällande detaljplan för att bygga en idrottshall i Smedsby. Det eftersom man vill bygga en hall på 3 200 kvadratmeter och det överstiger byggrätten med 674 kvadratmeter.

I föredragningen till byggnadsnämndens möte skriver ledande byggnadsinspektör Michael Ek att överskridningen anses vara befogad i och med att skolområdet kommer att genomgå stora förändringar och att området är i behov av en ny detaljplanering.

Man har hört grannarna på området och de har inte haft något att anmärka på byggplanerna. Michael Ek förordar att man höjer byggrätten på området i fråga till 3 300 kvadratmeter och att undantagslovet beviljas.

Hallen skulle tjäna samtliga elever som går i de skolor som finns på området. Byggplatsen finns mellan skolcentret och Korsholmsvägen, platsen är obebyggd i dag.

Går allt enligt planerna ska hallen vara klar nästa höst. Det är Wasa Group som bygger och äger hallen. Korsholms kommun hyr in sig.

Diskussion om artikeln