Hoppa till huvudinnehåll

Sport

McDavid går i Gretzkys fotspår – Puljujärvi petad i tredje perioden

Från 2016
Uppdaterad 15.10.2016 10:09.
Programmet är inte längre tillgängligt

Connor McDavid har inlett NHL-säsongen väldigt övertygande. På två matcher har han nu gjort sex poäng medan Jesse Puljujärvi hade det svårt i sin andra match för Edmonton.

Förr årets draftetta Connor McDavid fick en flytande start på NHL-säsongen då han gjorde tre poäng i den första matchen mot Calgary – en match där också Jesse Puljujärvi gjorde sitt första NHL-mål.

När lagen möttes igen under natten till lördagen fortsatte McDavid att leverera medan Puljujärvi hade en tung kväll.

Lagkaptenen McDavid stod för ett mål och två assist då Edmonton vann matchen med 5–3. McDavid har nu gjort sex poäng på två matcher och är den första Oilersspelaren sedan Wayne Gretzky säsongen 1987–88 att göra sex poäng eller mer i säsongens två första matcher.

– Han är fenomenal och bara så bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Han skapar chanser i varje byte och är en väldigt speciell spelare. Det är fint att ha honom i laget, sa Leon Draisaitl om McDavids insats efter matchen.

Jesse Puljujärvi hade inte en lika lyckad kväll. I sin andra NHL-match spelade han i samma kedja som Leon Draisaitl och Patrick Maroon men fick bara spela lite över sju minuter. Efter ett inledande byte i den tredje perioden petades Puljujärvi sedan helt.

Jyrki Jokipakka gjorde sitt första mål för säsongen då han reducerade till 3–4 i den sista perioden.

Resultat:

Nashville – Chicago 3–2
NSH: Rinne 22/24
NSH: Salomäki 0+0, -1, istid 12.23

Calgary – Edmonton 3–5
CGY: Jokipakka 1+0, +1, istid 16.15
EDM: Puljujärvi 0+0, 0, istid 7.26

Los Angeles – Philadelphia 2–4