Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadedrabbad Lehtovaara avslutar karriären – "jag vill inte bara hänga med"

Från 2016
Uppdaterad 15.10.2016 15:17.
EIF:s Mamadou Konate i en närkamp med FC Inters målvakt Jukka Lehtovaara.
Bildtext Jukka Lehtovaara lämnar proffsfotbollen efter den här säsongen.
Bild: Yle/Patric Westerlund

FC Inter-målvakten Jukka Lehtovaara kommer att avsluta sin karriär efter den pågående säsongen.

Lehtovaaras karriär har präglats av skador och även i år fick han stå på sidolinjen i början av säsongen. Tankarna om att avsluta karriären har grott i bakhuvudet redan en längre tid.

– Efter att ha övervägt saken en längre tid har jag kommit fram till att min proffskarriär tar slut efter den här säsongen. Kroppen är inte i ett sådant skick att det skulle vara ett nöje att fortsätta. Efter skadorna har jag hela tiden fått kämpa med kontinuerliga smärtor, konstaterar Lehtovaara på klubbens webbplats.

Måste kunna ge 100 %

Den 28-årige Lehtovaara, som hela karriären spelat i Åbo (först i TPS och de två senaste säsongerna i lokalkonkurrenten FC Inter), ser inte fotboll som en sport som man kan idka halvhjärtat på professionell nivå.

– Jag gick en diskussion med mig själv och jag måste vara ärlig i den rådande situationen. Det kan vara en kliché, men i den här sporten måste man kunna ge 100 %. Jag har spelat som proffs för att vara bäst och för att tävla och jag vill inte bara hänga med.

Den här säsongen har Lehtovaara stått 21 gånger mellan stolparna för FC Inter i fotbollsligan. Allt som allt har målvakten spelat 189 matcher i fotbollsligan.

Två matcher återstår av den här säsongen och hans sista proffsmatch blir FC Inters bortamatch mot PK-35 nästa söndag. På måndag möter Åbolaget RoPS på hemmaplan.

Diskussion om artikeln