Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Melania Trump försvarar sin man - han hetsades till "pojksnack"

Från 2016
Uppdaterad 18.10.2016 08:25.
Donald Trump och hans hustru Melania efter den första presidentvalsdebatten i New York 26.9.2016
Bild: EPA/PETER FOLEY

Melania Trump har nu gett två tv-intervjuer där hon försvarat sin man Donald Trump, efter den inspelning där republikanernas presidentkandidat talade oanständigt och förnedrande om kvinnor.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trumps fru, Melania Trump, har för första gången gjort längre tv-framträdanden sedan hon höll ett tal på republikanernas konvent i juli, som visade sig innehålla citat ur ett tal som Michelle Obama hållit tidigare.

Fru Trump gav en intervju till tv-kanalen Fox News och en annan till CNN för att försvara sin man efter att en skandalvideo med Trumps grovt sexistiska kommentarer.

Melania Trump: Vi går vidare - Spela upp på Arenan

- De där orden, de var kränkande för mig och de var olämpliga. Och han bad mig om ursäkt, sade Melania Trump till Fox News. Jag accepterar hans ursäkt och vi går vidare.

Hon tillade att Trumps uttalanden på videon inte stämmer med den man hon känner.

"Han blev hetsad att säga smutsiga saker"

I skandalvideon säger Trump, bland annat, att han kan ta kvinnor på könsorganen och göra vad han vill, eftersom han är känd.

I intervjun med CNN beskrev Melania Trump sin mans sexistiska kommentarer som "pojksnack".

- De höll på med pojksnack. Han blev ledd, liksom hetsad av programledaren att säga smutsiga och dåliga saker, sade Melania Trump.

Diskussion om artikeln