Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Max Peltonen ny tränare för Vasa IFK

Från 2016
Uppdaterad 20.10.2016 11:01.
Max Peltonen, tränare för Vasa IFK.
Bildtext Max Peltonen.
Bild: Yle/Anna Ruda

Det blir Max Peltonen som tar över som tränare för division 2-klubben Vasa IFK. Peltonen efterträder Tomi Kärkkäinen på posten.

- Det känns okay, det känns intressant och en ny utmaning igen och det är ju det man som tränare vill ha, säger Peltonen.

Peltonen har själv ett förflutet som spelare i Vasa IFK och har också fungerat som tränare i SJK. I Vasa IFK:s juniorlag började han spela på 1980-talet.

- Mamma släpade mig med på träning och efter många år som junior spelade jag i representationslaget och i olika vändor efter det. Det är många år som har spenderats i Vasa IFK.

Uppåt och framåt

Som ny tränare vill Peltonen nu satsa på att bygga upp laget. Att få en bra sammanhållning är absolut viktigast tycker han.

- Vi bygger upp representationslaget för nästa år och vi siktar uppåt och framåt. Visionen är att vi får unga och hungriga spelare samtidigt som vi har lite erfarna spelare med.

Tomi Kärkkäinen har lett Vasa IFK sedan 2011 men nu väljer han att stiga åt sidan. Max Peltonen har senast fungerat som tränare för IFK:s B-juniorer. Det är något han har nytta av nu i sin roll som tränare av vuxna spelare.

- Jag känner ungdomarna som är på väg uppåt och jag har en ganska bra bild av vad som kommer de följande åren och vilka spelare man möjligtvis kan lyfta upp. Återväxten ser bra ut, säger Peltonen.

Bra nationell nivå

Överlag tycker Peltonen att Österbotten som fotbollsregion ser mycket bra ut. Med två nya arenor, en i Vasa och en i Seinäjoki, har det satsats en hel del på just fotboll tycker han.

- I finska mått mätt så har vi två lag i ligan och kämpar om medaljer. Den nationella nivån är bra.

Kontraktet mellan Peltonen och Vasa IFK är på ett år och innehåller en option på ytterligare två år.

Artikeln är uppdaterad 20.10 klockan 11:00 med intervju med Max Peltonen.

Diskussion om artikeln