Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wayne Gretzky: "Selänne var min frus favoritspelare"

Från 2016
Wayne Gretzky hörde till spelarna som glänste under Kanada Cup 1987.
Bildtext Wayne Gretzky kommer att möta Teemu Selänne på lördag.
Bild: All Over Press

Wayne Gretzky kallas inom ishockeyvärlden för The Great One. Han berättar ändå att hans fru Janets favoritspelare var Teemu Selänne.

På lördagen möter Edmonton Oilers och Winnipeg Jets gamla hockeystjärnor varandra i en alumnmatch. I gästande Edmonton spelar bland andra Wayne Gretzky, Jari Kurri och Mark Messier medan spelare som Teemu Selänne, Dale Hawerchuk och Thomas Steen lirar för Winnipeg.

Gretzky som är aktuell med självbiografin 99: Stories of the Game, har inte särskilt höga förväntningar på sitt eget spel, men ser fram emot själva evenemanget.

– Jag blir äldre hela tiden och är mycket långsammare än folk tror. Men som tur har jag bra spelare runt omkring mig som Kurri, Messier, (Glenn) Anderson, (Paul) Coffey och Curtis Joseph. Det viktigaste är att samla in pengar för välgörenhet, säger Gretzky åt nhl.com.

– Det kommer att bli ett fint evenemang för Winnipegs fans; dit kommer klubbikoner som Hawerchuck, Dave Babych, Steen och Selänne.

När Selännes namn kommer på tal medger Gretzky:

– Min fru älskade att se Teemu spela. Hon sade alltid att "jag gillar dig jättemycket men han är min favoritspelare", säger Gretzky skrattande i en intervju åt nhl.com.