Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Femte plats för Kronobybo i Helsinki international horse show

Från 2016
Uppdaterad 23.10.2016 13:48.
Dressyrryttaren Jenni Rintala sitter iförd dressyrdräkt på sin häst Nk Unique. Fotot är taget i manegen under tävling på Helsinki International Horse Show 2016.
Bildtext Det blev femte plats för Jenni Rintala och NK Unique på Helsinki international horse show.
Bild: SRL/Hanna Heinonen

Jenni Rintala och hästen Nk Unique, eller Nicke som han kallas, red in på en femte plats i Small tour-finalen i Helsinki international horse show på lördagen.

Kronobybon Rintala som tävlar i dressyr för Korsholms sportryttare var nöjd med prestationen.

- Allmänt gick det ganska bra tycker jag eftersom vi haft lite problem med hästen på sistone. Han har varit ganska styv och det var en lång resa till Helsingfors, säger Rintala.

Ekipaget anlände till Helsingfors redan på torsdag men ännu på fredag kändes hästen styv. Då funderade Rintala på om hon överhuvudtaget skulle kunna rida i dressyrfinalen på lördag.

- Det gick ändå, jag kunde rida men jag kunde inte ta ut allt ur hästen. Jag är nöjd och resultatet var bra med tanke på att hästen inte var i riktigt bra skick.

Rintalas resultat i Small tour-finalen lyder 65,150 procent, vann gjorde Anna Kärkkäinen med hästen Elves Angel med 69,850 procent.

Första gången i Helsinki international horse show

Small tour är i dressyrvärlden steget under grand prix. Det består av fem deltävlingar där man kämpar om en finalplats. Rintala säger att small tour förbereder ryttaren och hästen inför större tävlingar och för grand prix.

Inför finalen låg Rintala och hennes häst på tredje plats i small tour-serien. Det var första gången hon tävlade i Helsinki international horse show, tidigare har hon tävlat i tävlingar som finska mästerskapen för lag.

Hur stort är det att få tävla i Helsinki international horse show?

- Det är stort om man tänker att det för dressyrryttare är jätte svårt att ta sig dit. Det var under 20 dressyrryttare med i Helsinki horse show medan hoppryttarna var flera hundra, säger Rintala.

Det här året har Rintala medvetet satsat för att ta sig till tävlingen i Helsingfors. Hon kommer att fortsätta tävlingssatsningen. Nästa gång Rintala ställer upp i tävling blir nästa år, nu ska hon hem till Kronoby och träna med sina fyra hästar.