Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Himmel och helvete - spännande vecka för Åbos fotbollsfans

Från 2016
Uppdaterad 24.10.2016 11:14.
Fotbollsmatch mellan TPS och FC Inter
Bildtext Arkivbild: Åboderby mellan TPS och FC Inter.
Bild: Yle/Ville Hupa

Den här veckan drabbar de två rivalerna FC Inter och TPS samman i en ångestladdad kvalstrid, där man gör upp om en plats i ligan nästa säsong. Ligakvalet avgörs i ett dubbelmöte.

I den sista ligaomgången i söndags förlorade FC Inter mot jumbon PK-35. Det blev förlust med 1-2 och därmed slutade FC Inter näst sist i ligan, vilket innebär kvalspel för att försöka hålla sig kvar i finrummet. TPS säkrade i sin tur en kvalplats genom att bli tvåa i division 1, efter att ha avslutat med en klar 3-0-seger mot Ekenäs i lördags.

Bahne tror på fördel TPS

Under måndagens morgonsändningar bad Yle Åboland de två ligaveteranerna Magnus Bahne och Mathias Lindström tippa kvalet.

- 60/40 och fördel TPS, säger den tidigare Intermålvakten Magnus Bahne.

- 50/50 och vidöppet. Det skulle vara ett hårt slag för Inter om man åker ur, men det lag som vinner det här kvalet har förtjänat sin plats i ligan, säger Mathias Lindström, även han tidigare Interspelare och senast aktiv i Pargas IF.

Paavo Nurmi Stadion och Kuppis värdar för derbyt

Den första kvalmatchen, där TPS är hemmalag, spelas på Paavo Nurmi Stadion på onsdag och börjar klockan 15:00.

Kvalmatch nummer två spelas i Kuppis på lördag och den matchen börjar klockan 17:00.

Om det fortfarande är oavgjort efter de här två matcherna avgörs det hela genom förlängning 2 x 15 minuter. Om det krävs följer sedan straffläggning.

FC Inters webbplats
TPS webbplats

Diskussion om artikeln