Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Magrare resultat från Hungerdagen, Ryssland väljer Trump

Från 2016
Uppdaterad 26.10.2016 05:50.
Insamlingsbössa för Röda korsets Hungerdagsinsamling.
Bild: Röda korset / Anna Vuorinen

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar.

Läget utrikes:

I Ryssland hoppas både Kreml och folket att Donald Trump blir USA:s nästa president.

Två ryska örlogsfartyg från Svartahavsflottan med moderna och avancerade långdistansmissiler ombord gick in i Östersjön på tisdagskvällen, uppger svenska medier.

Den amerikanske författare Paul Beatty är årets Man Booker-pristagare. Beatty får priset för boken The Sellout, en satir om rassegregering i USA.

Den tyska biltillverkaren Volkswagen har gått med på att betala rekordersättningar för utsläppsskandalen. En amerikansk federal domstol har godtagit ett avtal, enligt vilket Volkswagen betalar ersättningar för över 13,5 miljarder euro.

Gambias regering meddelade att landet lämnar Internationella brottsmålsdomstolen ICC och anklagar domstolen för att ignorera krigsbrott begångna av västländer och i stället bara åtala afrikaner.

Läget inrikes:

Det finns väldigt många som fortfarande väntar på sitt asylbeslut. Det är fråga om uppskattningvis 10 000 personer i hela landet.

Yle Fem börjar dela kanalplats med Yle Teema i vår. Bolagets förvaltningsråd fattade beslutet på tisdagen.

Ett skilt bolag för social- och hälsovård på svenska borde utredas närmare, anser den arbetsgrupp som sedan sommaren funderat på hur vård på svenska och finska bäst garanteras i Åboland.

Vädret: Snöfall eller blötsnö, särskilt i öster. Dagens högsta temperatur är 0...+5 grader.

Diskussion om artikeln