Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Massas kritik mot Alonso: Han har bra vänner bland domarna

Från 2016
Felipe Massa och Fernando Alonso kämpar om placeringar
Bildtext Felipe Massa och Fernando Alonso gick en hård kamp om placeringarna i USA.
Bild: xpbimages.com

Felipe Massa är kritisk till att Fernando Alonso inte straffades för en omkörning under slutskedet av den senaste tävlingen i USA. Jag tror verkligen att han har bra vänner bland domarna, säger Massa.

Fernando Alonso och Felipe Massa gick en hård kamp om sjätteplatsen under slutskedet av USA:s GP i söndags. När fem varv återstod av tävlingen körde Alonso om Massa på ett sätt som irriterade Williamsföraren.

Massa som fick punktering vid omkörningen ansåg att Alonso borde ha straffats men efter att domarna granskat händelsen valde man att inte vidta några åtgärder.

– Tittar man på kameran uppifrån så ser det ut som en fantastisk omkörning men han bromsade inte. Hade jag inte varit där skulle han ha kört rakt av banan.

– Jag försökte inte stänga linjen då han var så långt efter. Helt ärligt så tror jag att han har bra vänner bland domarna, säger Massa till webbplatsen motorsport.com.

Körde av en andra gång

Alonso var inblandad i ytterligare en incident senare i loppet då han körde om Carlos Sainz och tog sig upp på femte plats.

– Då bromsade han sent och körde av banan. Två gånger gjorde han det på tre varv. Jag förstår inte varför han inte straffades, säger Massa.

Följande deltävling går av stapeln under veckoslutet i Mexiko.