Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb öppnar för flytt – utesluter comeback i Jaro

Från 2016
Simon Skrabb skadade sig i hemmamatchen mot AIK.
Bildtext Simon Skrabb (t.h.) fortsätter gärna i allsvenskan.
Bild: All Over Press

Fotbollsanfallaren Simon Skrabbs framtid i Gefle IF är i vågskålen. Om Gefle åker ur allsvenskan kommer Skrabb att byta klubb. Jag tycker att jag i år har bevisat att jag absolut håller i allsvenskan, säger Skrabb till Fotbollstransfers.com.

Med två omgångar kvar i allsvenskan ligger Skrabbs Gefle risigt till.

Just nu ligger Gefle under nedflyttningsstrecket. Marginalen upp till Helsingfborg och en kvalplats är två poäng, men Gefle ska ännu möta serieettan Malmö FF. Malmö har redan säkrat guldet.

Om Gefle åker ur allsvenskan lämnar Skrabb laget. Det säger Skrabb till Fotbollstransfers.com.

– Jag tycker att jag i år har bevisat att jag absolut håller i allsvenskan och i så fall får det bli en ny klubb här. Men det är inget jag tänker på i nuläget. Just nu har vi två poäng upp till Helsingborg och går för att ta kvalplatsen.

Jaro inget aktuellt val

Jaro-produkten Skrabb har kontrakt med fostrarföreningen fram till år 2018, men har varit utlånad till allsvenskan de senaste säsongerna.

Skrabb lämnade Åtvidaberg efter säsongen 2015 då laget åkte ur allsvenskan. I år kan mönstret upprepa sig. Skrabb ser ingen framtid i svenska superettan – eller i Finlands division 1 med Jaro. Han skjuter genast ner Jaro-kopplingen.

– Nej, det ser jag inte som en möjlighet. De spelar kvar i division 1 i Finland och det är inte ett steg i rätt riktning.

Personliga framgångar trots motvinden

Trots Gefles motiga säsong har Skrabb imponerat. Skrabb har stått för sju fullträffar och utsågs till årets U21-spelare under prisgalan Captain’s Ball på torsdag.

En mer självsäker Skrabb vill gärna fortsätta i Sverige, där förutsättningarna är bättre än i Finland.

– Allt är ju större här i Sverige. Fler fans, större medial uppmärksamhet, högre kvalitet. Allt är ett snäpp högre än i finska ligan, säger Skrabb.

Diskussion om artikeln