Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

ÖT ges ut i två olika versioner - HSS Media nyanställer

Från 2016
Uppdaterad 29.10.2016 12:27.
Hss-medias tidningar.
Bildtext HSS-Media nyanställer.
Bild: Yle/Anna Ruda

Östebottens Tidning ges ut i två olika versioner från och med januari. En för Jakobstadsregionen och en för Karlebyregionen. Samtidigt anställer HSS Media tre nyhetsjournalister.

Österbottens Tidnings chefredaktör sen någon månad tillbaka, Kenneth Myntti, säger att de två olika versionerna är ett svar på att läsarna vill ha nyheter från den egna regionen.

Målet är att de tre första sidorna i tidningen fokuserar på ena kärnregionen. Vad gäller pappersupplagan av tidningen får prenumeranten välja någondera versionen. Digitalt ska det gå att läsa bägge.

Karleby drabbades hårt

HSS Media skar ner i Karleby för något år sen.

Kan ni bevaka Karleby med den styrka ni har där nu?

- Jo. Vi har två reportrar som bevakar Karleby och en som bevakar Kronoby. Dessutom bevakar våra reportrar i ekonomi, kultur och sport båda regionerna kontinuerligt, säger Myntti.

Var det ett misstag att skära ner i Karleby?

- Man är ju tvungen att skära ner när man har ekonomiska problem. Men det kan jag säga att nedskärningen i Karleby var för kraftig.

Tre nya tjänster

Samtidigt som ÖT delas upp i två versioner väljer HSS Media att lediganslå tre journalisttjänster. En i Karleby, en i Vasa och en i Närpes.

Det går trögt inom mediabranschen, hur är det möjligt att ni kan göra tre nyanställningar?

- Vi gjorde ett ganska bra ekonomiskt resultat i fjol och väljer att använda en del av pengarna till att skärpa vår rapportering, säger Myntti.

Förhoppningen är att åtminstone bromsa upp tappet i antalet prenumeranter.

HSS Media ger ut Österbottens Tidning, Vasabladet, och Syd-Österbotten.

Diskussion om artikeln