Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Superinhopp av Giroud – sänkte jumbon

Från 2016
Uppdaterad 29.10.2016 21:25.
Olivier Giroud.
Bildtext Olivier Giroud satte två mål på fem minuter och blev Arsenals matchvinnare.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Arsenal var pressat mot Sunderland. Då bytte Arsène Wenger in Olivier Giroud. Han tackade för förtroendet och säkrade segern för Gunners.

Säsongsinledningen i Premier League har gått i moll för Sunderland. Laget är ensamt om meriten att stå utan seger när över två månader har gått i ligaspelet.

David Moyes har verkligen ett svettigt jobb framför sig om han ska rädda Sunderland från nedflyttning. Klubben har dansat på en skör tråd i flera säsonger och nu ser det nattsvartare ut än på länge.

När Arsenal kom på besök till norra England på lördagen jagade Sunderland skrällpoäng – och det såg ut att kunna bli ett tungt tapp för Arsenal.

Två mål på fem minuter

När knappt tjugo minuter var spelade prickade Alexis Sanchez in ett välförtjänt ledningsmål för gästerna, men i den andra halvleken utjämnade hemmalaget. Jermain Defoe var säkerheten själv från straffpunkten och satte Arsenal i brygga.

Då kom Olivier Giroud in från bänken. Fransmannen, som inte har startat en enda ligamatch i höst, visade tränaren Arsène Wenger att han hör hemma på planen. Giroud hann inte vara inne länge förrän han sänkte Sunderland.

Anfallaren skickade in både 2–1 och 3–1 inom loppet av fem minuter och dusten var avgjord. Sanchez ville inte vara sämre och fyllde på till 4–1.

– Vi kunde inte döda matchen i tid och blev lite stressade. Det var skönt att föra upp oss i ledning igen och sedan kunde vi säkra segern, säger Giroud i en tv-intervju.

Samlat ihop två poäng

Tack vare segern gick Arsenal upp i delad serieledning med sina 23 poäng. I den extremt tajta toppstriden har Manchester City och Liverpool också samma poängantal efter sina segrar under lördagen.

Sunderland är fast förankrat i botten. Efter tio omgångar har Black Cats samlat ihop två poäng. Nästjumbon Swansea har fem poäng med en match mindre spelad.

Resultat:

Sunderland–Arsenal 1–4 (0–1)
Manchester United–Burnley 0–0
Middlesbrough–Bournemouth 2–0 (1–0)
Tottenham–Leicester 1–1 (1–0)
Watford–Hull 1–0 (0–0)
West Bromwich–Manchester City 0–4 (0–2)
Crystal Palace–Liverpool 2–4 (2–3)

Diskussion om artikeln