Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömmen lever för Skrabbs Gefle – slog mästaren Malmö

Från 2016
Simon Skrabb.
Bildtext Simon Skrabbs Gefle har chans att undvika nedflyttning i den sista omgången (arkivbild).
Bild: Daniel Malmberg/All Over Press

Avslutningen i allsvenskan blir en thriller. Gefle slog klara mästaren Malmö FF och har chansen att fullborda ett mirakel i den sista omgången.

Det har länge sett ut som att Gefle, där Simon Skrabb och Jens Portin håller till, är på väg att åka ur allsvenskan. Efter fyra raka kryss och segern senast mot Kalmar FF hade Gävleklubben ändå bäddat för viss dramatik inför avslutningen.

I söndagens match mot Malmö FF behövdes full pott för att pressa Helsingborg, som just nu återfinns på kvalplatsen. Ett turligt mål i den andra halvleken avgjorde – och efter segern mot klara mästaren MFF lever drömmen om spel i högsta serien nästa säsong.

– För många matcher sedan så trodde många att vi var redan ute. Att vi fortfarande lever nu är bonus, säger Gefles Emil Bellander till C More enligt Sportbladet.

Helsingborg körde över jumbon Falkenberg med 4–1 på söndagen och ligger två poäng före Gefle inför den sista omgången nästa helg. Då möter Helsingborg Jönköpings Södra på hemmaplan, Gefle ställs mot Östersund på bortagräs.

Diskussion om artikeln