Hoppa till huvudinnehåll

Sport

De kommande World Series-mästarna har fått vänta länge på triumfen

Från 2016
Chicago och Cleveland jagar första titeln på väldigt länge.
Bildtext Chicago Cubs (vitt) och Cleveland Indians (blått) kämpar om World Series.
Bild: All Over Press

Oberoende av hur det går i den nordamerikanska proffsbasebollens final World Series kommer mästarna att firas stort. Cleveland Indians jagar sitt första mästerskap sedan 1948 medan Chicago Cubs fått fira senast år 1908.

Smaka på de årtalen, 1948 och 1908. Cleveland vann basebollens World Cup tre år efter att andra världskriget avslutades, för 68 år sedan. Chicago vann sin senaste titel sex år före första världskrigets utbrott. För 108 år sedan.

Cleveland Indians har förvisso spelat två finaler på 1990-talet. Chicago Cubs senaste final är från 1945. Det säger sig självt att det inte är precis vardag för klubben och dess anhängare att ha ens en chans att vinna World Series.

Nu har bägge lagen chans att vinna igen. Eller kan man säga "igen"? Det låter för nära. Det låter som om de igen – precis som vanligt – kan vinna.

Chicago spelade med ryggen mot väggen i söndagskvällens match och lyckades besegra Cleveland med 3-2. Indians leder ändå matchserien med 3-2 och har chans att på hemmaplan på tisdag vinna den eftertraktade titeln. Cubs måste vinna de två återstående matcherna för att ta sin första seger – på 108 år. Kolla in matchens avgörande händelser via denna länk!

I Finland hamnar baseboll och World Series ofta i mediernas skuggområde men i Nordamerika är det stort. Varje finalmatch har hittills samlat närmare 20 miljoner TV-tittare enbart i USA.

Diskussion om artikeln