Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bästa spelaren i ligan? Kärpät förstärker med NHL-meriterad tjeck

Från 2016
Kärpät köpte NHL-meriterad spelare.
Bildtext Senast lirade Tlusty i New Jersey Devils i NHL.
Bild: Cal Sport Media/All Over Press

Kärpät har skrivit kontrakt med den tjeckiske anfallaren Jiri Tlusty. Den 28-årige tjecken har en diger NHL-CV och går med råge in bland de bästa spelarna i ligan.

Uleåborgsklubben Kärpät har undertecknat ett kontrakt för återstoden av säsongen med den tjeckiske anfallaren Jiri Tlusty.

Tlusty har en lång NHL-karriär bakom sig: 446 matcher i vilka han stått för poängen 89+88=177. Han bästa säsong var 2012-2013 när han på 48 matcher för Carolina Hurricanes gjorde poängen 23+15=38 vilket gav en 34:e plats i hela ligans poängbörs.

Förutom Hurricanes har den 183 cm långe och 93 kg tunge Tlusty lirat för Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets samt New Jersey Devils där han spelade NHL-hockey så sent som i januari i år.

– Han har bevisat sin kompetens på den allra högsta nivån och hämtar med sig efterlängtad styrka till vårt anfall. Jiří ansluter sig till vår trupp under landslagspausen, säger Kärpäts sportchef Harri Aho.

I samma veva meddelade klubben att den norske backen Nicolai Bryhnisveen gjort sitt i Kärpät. Nio matcher utan poäng räckte för klubbledningen. I stället lyfter man Taneli Siikaluoma tillbaka från Kajanalaget Hokki.

Diskussion om artikeln