Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Friterad brysselkål

Från 2016
Strömsö inslag: Friterad brysselkål - Spela upp på Arenan

Brysselkål istället för pommes frites - kan det vara nåt? Jodå, så frasig och gyllene blir den här lilla kålen, en delikatess som är verkligt snabbtillagad. Och så god att man inte kan sluta äta den.

Friterad brysselkål

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 gram (g) brysselkål
  • 1.5 liter (l) varmpressad rypsolja - (eller varmpressad solrosolja)
  • salt

Instruktioner

Snitta ett kryss i botten på stammen.

Värm upp olja till 180 c. Fritera i ca 2 minuter till gyllene färg.

Lägg upp på papper, salta. Servera genast med t.ex kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp.

När oljan svalnat, sila tillbaka i flaskan och förvara i kyl. Oljan kan då återanvändas 3-4 gånger.

Mer om ämnet på Yle Arenan