Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Molly Nutley: En mer vuxen och spännande Kim

Från 2016
Molly Nutley som karaktären Kim i dramaserien Tjockare än vatten.
Bildtext Molly Nutley som karaktären Kim i dramaserien Tjockare än vatten.
Bild: Nice Drama AB

I det tredje avsnittet av Tjockare än vatten är det dags för bekant karaktär från första säsongen att göra entré. Lasses dotter Kim kommer tillbaka under dramatiska förhållanden.

Kim som spelas av Molly Nutley har under inledningen av säsongen befunnit sig i Vietnam. I början av tredje avsnittet får Lasse (Björn Bengtsson) ett desperat telefonsamtal där Kim blivit rånad och gråtande ber om hans hjälp. Lasse lämnar omedelbart Åland för att hjälpa henne.

Så här berättar Molly Nutley själv om sin karaktär Kim och den andra säsongen.

- Förra säsongen var hon lite klassisk tonåring som inte ville hjälpa till och var lite bångstyrig. Men hon har mognat och vill hjälpa till på pensionatet. Men sen hamnar hon lite fel med kriminella typer. Men hon är lite mer spännande den här säsongen tycker jag.

Hur nära dig själv är Kim som karaktär skulle du säga?

- På många sätt är hon det, men ändå väldigt långt ifrån. Hon sätter sig i situationer som jag aldrig skulle sätta mig själv i tror jag, hoppas jag i alla fall. Men lite lika är vi.

Programmet är inte längre tillgängligt
Vettä sakeampaa: Molly Nutley om Tjockare än vatten 2 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Hur mycket har tänkt på Kim mellan säsongerna?

- Jag är ju väldigt tacksam över Kim och Tjockare än vatten. Det har varit kul så jag blev jätteglad när de skulle göra en säsong till. Så jag tänker lite på henne då och då.

Molly Nutley kommer från en av Sveriges mest kända filmfamiljer och är dotter till regissören Colin Nutley och skådespelerskan Helena Bergström. Karaktären Kim har Mollys föräldrar dock inte haft någon del i.

- Nu är de inte involverade överhuvudtaget i det jag gör och det har varit mitt mål från början. De är ju mina föräldrar och jag är så tacksam över den hjälp jag kan få, stöd hemma och så, men de lägger sig aldrig i. Det jag gör gör jag och det har de all respekt för.

Vad har du för projekt vid sidan om Tjockare än vatten?

- Jag har just spelat in en långfilm som heter Alena. Den är lite skräck, thriller och drama - ett jättespännande projekt. Daniel Di Grado har regisserat den. Sen är jag också på Statsteatern och gör en pjäs med bland andra Björn Bengtsson som heter Alla dagar alla nätter.

Eftersom den här serien utspelar sig på Åland måste jag också få fråga vad du har för relation till Finland och Åland.

- Inte mycket alls. Jag var där första säsongen när jag fick rollen. Då åkte jag dit och var med när de castade Cecilia som Saga spelar. Men annars har jag inte så mycket relation till Finland.

Hur det går för Kim ute på Åland ser vi onsdagskvällar på Yle Fem och på Arenan.

Intervjun gjord i Luleå mars 2015 i samband med inspelningar av andra säsongen. Filmen Alena hade biopremiär i Sverige i augusti 2016 och visades också samma månad på festivalen Espoo Ciné.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln