Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backe räknar inte med Eremenko mot Ukraina – ”Vet inte när ett beslut kommer”

Från 2016
Uppdaterad 03.11.2016 11:35.
Hasse Backe mötte medierna i Düsseldorf inför Finlands landskamp borta mot Tyskland.
Bildtext Hasse Backe vill se ett bra resultat mot Ukraina.
Bild: All Over Press

Den 12 november kommer Finlands fotbollslandslag att möta Ukraina i VM-kvalet. Två dagar tidigare ska Roman Eremenko förhöras av Uefa och chefstränaren Hasse Backe räknar inte med att han ska vara tillgänglig mot Ukraina.

På måndag nästa vecka kommer fotbollslandslaget att resa till Wien där man kommer att ha sin bas i tre dagar och träna. På torsdag åker man sedan vidare till Odessa där kvalmatchen mot Ukraina går av stapeln på lördag kväll.

Efter en svag inledning på kvalet är det nu viktigt för Finland att få ett bra resultat.

– Jag känner ingen press trots att vi inte har vunnit men ett bra resultat nu skulle betyda mycket över vintern. Då är vi med i gruppen igen då det är dags för kvalmatch mot Turkiet.

– Kroatien är det bästa laget och de kommer att gå ifrån alla andra och sedan är jag inte säker på att det kommer att hålla hela vägen för Island. Ett bra resultat nu och vi är med, säger Backe på en presskonferens i Helsingfors på tisdagen.

Eremenko saknas i truppen

Roman Eremenko kommer att förhöras av Uefa på torsdag nästa vecka vilket har gjort att Backe mer eller mindre räknat bort honom från kvalmatchen.

– Roman finns med i bruttotruppen på 32 spelare och frias han av Uefa så har vi meddelat CSKA Moskva att vi vill ha med honom i kvalmatchen. Vi vet ju inte hur det blir då förhöret är på torsdag. Uefa kan ju vänta längre med ett beslut så vi kan knappast räkna med honom, säger Backe

I den trupp som Backe presenterade på tisdagen finns bland annat Simon Skrabb som nu tar steget upp från U21-landslaget.

– Det är en smart spelare som kan spela både som nummer tio och på kanten. Han har varit en nyckelspelare i U21-landslaget och även i allsvenskan och är redo för A-landslaget. Han kanske inte är i startelvan men kan få spela.

– Simon har tidigare funnits med i tankarna då jag tagit ut trupper. Tillsammans med Sauli Väisänen samt Richard och Fredrik Jensen, säger Backe

Diskussion om artikeln