Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Så här överlever du november

Från 2016
Uppdaterad 02.11.2016 15:22.
Mommo som tycker om kaffe och november
Bild: AOP. Edit: X3M

Du vaknar, gnuggar dina sömnsvullna ögon och blickar ut genom fönstret bara för att inse att du ska tvingas möta ännu en sketen och grå novemberdag. Men misströsta icke – här är X3M:s bästa tips för att överleva denna 30 dagar långa pina.

November kan för många kännas som en evighetslång vandring i snöslask. Med tillhörande skoskav. Därför har vi listat våra bästa tips för att göra tillvaron lite lättare.

1. Tänd fler stearinljus än du kan hitta i ett nunnekloster! Det går helt enkelt inte att överkonsumera ljus när Moder Jord bjuder på cirka en minut dagsljus per dag (om man har tur).

2. Drick litervis med kaffe lika nattsvart som himlen utanför. Och köp goda kex som du kan doppa i kaffet. Pensionärsliv for the win!

3. Melankoli kan ibland botas bäst med ännu mer melankoli. Lyssna därför på Kent – det är faktiskt det enda som låter värre än den negativa rösten i ditt huvud!

Kaffekopp med kent, ljus, en julstjärna.
Bildtext Kaffe, ljus och Kent kan göra att november kännas lite mindre tung.
Bild: Pixabay. Edit: X3M

4. Har du en bil? Grattis, du slipper frysa ihjäl på busshållplatsen! För att göra november lite mysigare kan faktiskt en "rumpvärmare" vara allt som behövs.

5. När regnet strilar mot fönsterrutorna och hela kroppen dräneras på energi är d-vitaminen din bästa vän. Tillsammans kan ni mysa i soffan och bygga upp ett immunförsvar som motar också den envisaste förkylningen i grind.

6. Humöret sitter i håret (typ). Därför kan ett besök hos frisören pigga upp även den gråaste av dagar. Är du riktigt modig slår du till på en spännande färg, rosa kanske?

7. Se till att ha något roligt program inplanerat. Det behöver inte nödvändigtvis vara något som inträffar i november, men livet känns definitivt lite lättare om du har en vecka på Kanarieöarna att se fram emot.

8. November är nästan lika med december vilket betyder att glögg och pepparkakor är helt tillåtet. Och julmusik. Och stjärnor i fönstret.

Finns det något annat fantastiskt överlevnadstips som vi glömt att lista? Dela gärna med dig av sådana i kommentarsfältet!

Diskussion om artikeln