Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Muurinen fortsätter i HIFK – "Jag känner mig oerhört motiverad och entusiastisk"

Från 2016
Uppdaterad 03.11.2016 12:09.
Antti Muurinen under en presskonferens inför ett Helsingforsderby.
Bildtext Tränaren Antti Muurinen lyckades med bedriften att hålla HIFK i fotbollsligan.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Fotbollstränaren Antti Muurinen som tog över ligalaget HIFK under säsongen är nu överens med klubben om ett ettårigt kontrakt.

Den rutinerade fotbollstränaren ersatte Jani Honkavaara som chefstränare i HIFK i slutet av juli. Då hade laget tagit 13 poäng på 18 matcher. Under Muurinens 15 matcher som chefstränare tog rödtröjorna 21 poäng, lika många som lokalkonkurrenten HJK under sina 15 avslutande matcher.

– Jag känner mig oerhört motiverad och entusiastisk. Det gångna tre månader långa projektet var en speciell process. Jag sade till spelarna efter den sista omgångens RoPS-match att vissa spelare har tvingats lida när det här projektet har fokuserat på att HIFK spelar i fotbollsligan även nästa säsong, sade Muurinen på klubbens webbplats.

HIFK ville inte ha någon annan

Enligt verkställande direktören René Österman var Muurinen HIFK:s förstakandidat.

– Klubben är otroligt glad över att vi på det här sättet kan skapa kontinuitet.

Antti Muurinen är 62 år gammal och har vunnit sju FM-guld, fem med HJK och två med Lahtis-klubben Kuusysi. I HJK var han chefstränare för Champions League-laget säsongen 1998–1999. Dessutom har Muurinen i ligan varit chefstränare för FF Jaro, FC Lahti och MYPA.

Han är kanske mest känd för att ha varit finsk förbundskapten mellan 2000 och 2005.

Diskussion om artikeln