Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Så här fortsätter du överleva november - era tips!

Från 2016
Sur fafa med fluffig mössa
Bild: AOP. Edit: Malena Holmström

Igår gav vi er åtta tips för att klara er igenom november med livet i behåll. Erfarna finländare som ni är, delade ni med er av era egna lifehacks för denna kalla bittra månad. Här är några av dem!

Här hittar du redaktionens tips!

9. Investera i en onepiece. Den är ungefär lika mycket värd som en vecka på Kanarieöarna. Lika mysigt och varmt, utan att det drar kring naveln. Nej, onepiece-dräkten är INTE "ute" än. Den är så inne som den bara kan vara.

10. Har du bil, använd för säkerhets skull ALLTID sätesvärmaren på högsta möjliga värme. Det finns inget ljuvligare än att känna värmen spridas från ryggmärgen och in i ens själ.

11. Höj humöret med gamla cd-skivor från 90-talet. Melankolisk musik funkar inte för alla och då kan det vara raka motsatsen som gäller. Envisas med att spela 90-talshits i bilen, helst hela vintern. Till exempel kan Backstreet Boys klassiker "Show Me The Meaning Of Being Lonely" göra susen.

12. Använd skidjacka och -byxor, samt slalombrillor så fort det är minusgrader ute. På så sätt ser du till att aldrig frysa. Dessutom ser ditt liv så mycket mera fartfyllt ut om du konstant verkar ha tillbringat dagen i skidbacken (även om det bara är november än).

13. Börja använda termer som "after-ski" och "glöggrunda" i stället för "efterfest" och "barrunda". Språket är din vän, också i novembermörkret.

14. Lär dig norska genom att se på SKAM på NRK. I promise. It's worth it. #lættis

15. Investera i ett badkar. Tappa upp ett varmt skumbad med en kopp gott te eller ett glas vin att dricka! Och doftljus omkring badkaret. Doftljus 4 life.

16. Rom eller whisky är helt tillåtet att storkonsumera under denna månad. Så länge man har åldern inne vill säga.

17. Börja med jakt som hobby. Då är november helt plötsligt en av de bättre månaderna. Skaffa licens först bara.

18. Fluffa till dina kläder. Så mycket du kan. Jag skojar inte. Du ska se ut som en fågelunge insvept i ull.

19. Ta vara på ljuset så mycket du kan. Om det är möjligt, rör dig utomhus under den där ynka minuten när det är dagsljus.

20. Face the facts och flytta söderut. Med största sannolikhet är du dock illa tvungen att byta ut den nordiska välfärden mot gassande solljus.

Tack till: E, Tiamaria, Roy, Alternativ, Pia, Nina Ljungqvist-Sarparanta och ^^

Diskussion om artikeln