Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Melania Trump vill bekämpa nätmobbning – reaktionerna var snabba

Från 2016
Uppdaterad 05.11.2016 08:50.
Melania Trump
Bild: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Melania Trump, som är hustru till republikanernas presidentkandidat Donald Trump, har hållit sitt första tal till väljarna sedan republikanernas konvent i somras.

Melania talade i vågmästarstaten Pennsylvania, där Donald Trumps opinionssiffror har fallit efter en rad grovt sexistiska kommentarer om kvinnor.

– Han skulle bli en fantastisk president, sade Melania Trump om sin make.

Melania sade också att det skulle vara en ära och ett privilegium att bli USA:s första dam och att hon skulle arbeta för att förhindra mobbning på nätet.

– Vår kultur har blivit alltför elak och grov, särskilt för barn och tonåringar. Vi måste hitta ett bättre sätt att prata med varandra, att inte hålla med varandra och att respektera varandra, sade Melania.

Melanias tal väckte snabba reaktioner på nätet, där människor frågade sig om hon har sett makens skriverier på Twitter.

Melania vädjar för anständighet på sociala medier: "Har du träffat Donald Trump?" tänkte jag, skrev Karen Tumulty som är politisk korrespondent på Washington Post.

Som USA:s första dam skulle Melania Trump motarbeta nätmobbning. Det första steget: radera Donals Trumps Twitterkonto, skrev Mischa Collins.

Donald Trump har skapat väldigt stora rubriker med sina hatiska och sexistiska kommentarer och personliga påhopp på just Twitter.

Efter republikanernas partikonvent i juli skapade Melania stora rubriker, eftersom delar av hennes tal var en kopia av det tal Michelle Obama höll vid demokraternas partikonvent för åtta år sedan.

USA väljer president nästa tisdag. De senaste opinionssiffrorna visar att det är mycket jämnt mellan Donald Trump och demokraternas Hillary Clinton.

Diskussion om artikeln