Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Ingen morgontidning i Öst- och Västnyland efter 8 december

Från 2016
Uppdaterad 05.11.2016 06:52.
KSF Medias olika tidningar utspridda på en yta.
Bild: YLE / Hanna Othman

Den 8 december slutar posten dela ut tidningar på morgonen i Östnyland och Västnyland, rapporterar KSF Media.

KSF Media förhandlade in i det sista utan att nå en lösning.

Undantagen är centrala delar i Hangö, Karis och Ekenäs, delar av Borgå, centrala Lovisa, Askola kyrkby och Monby där morgonutdelningen fortsätter.

Också huvudstadsregionen, Lojo, Kyrkslätt, Sjundeå och Sibbo kommer fortsättningsvis att få tidningen med morgonutdelningen.

I Östnyland och Västnyland upphör morgonutdelningen den 8 december. I andra delar av Nyland tar morgonutdelningen slut den 21 december och i norra Nyland den 8 januari.

Lördagens och söndagens tidning kommer fortsättningsvis att delas ut med morgonutdelningen.

Fortsatt morgonutdelning hade dubblerat prenumerationspriser

Utdelningsavtalet mellan posten och KSF Media sades upp redan i somras. Det är Sanoma-koncernen som med sina kunder dikterar hur utdelningen ser ut, säger KSF Medias tryck- och distributionschef Niklas Palm i HBL.

Områden där Sanoma har många prenumeranter kommer fortsättningsvis att ha morgonutdelning, medan den svenska skärgården och glesbygden i Nyland får tidningen med dagsposten istället.

Morgonutdelningen hade kunnat fortsätta med höjt pris. Enligt ekonomidirektör Maria Stocks hade det fördubblat prenumerationspriserna, vilket inte var ett alternativ enligt Stocks.

Infobrev och servicetelefon

Uppskattningsvis 5 400 av KSF Medias prenumeranter bor i områden där morgonutdelningen upphör. De som berörs av förändringen kommer att få brev hem inom de två kommande veckorna, lovar marknadsföringschef Christoffer Lundén.

På måndagen öppnar KSF Media också en servicelinje dit prenumeranter kan ringa med frågor om morgonutdelningen.

Diskussion om artikeln