Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trots seger – Skrabbs och Portins klubb faller till superettan

Från 2016
Simon Skrabb skadade sig i hemmamatchen mot AIK.
Bildtext Simon Skrabb kommer att lämna Gefle efter den här säsongen.
Bild: All Over Press

Efter tolv raka säsonger i Allsvenskan får Gefle IF nu rikta in sig på spel i superettan nästa säsong. Laget lyckades inte ta sig förbi Helsingborg i den sista omgången.

Gefle IF har så gott som alla säsonger man spelat i allsvenskan tippats falla ur men alltid lyckats hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket. Det höll länge men nu är sejouren i den högsta ligan över.

Simon Skrabbs och Jens Portins lag såg redan i ett tidigt skede ut att få rikta in sig på spel i superettan nästa säsong men en bra höst har gjort att laget i den sista omgången var med och kämpade om en kvalplats.

Gefle IF låg två poäng efter Helsingborg inför den sista omgången och det krävdes seger över Östersund samtidigt som Helsingborg inte fick vinna över Jönköpings Södra för att Gefle skulle ta sig upp på kvalplats.

Men det gick inte vägen för Gefle IF. Laget besegrade Östersund med 4–2 men då även Helsingborg vann sin match blir det Gefle som faller medan Helsingborg får kvala om en plats i allsvenskan nästa säsong.

Simon Skrabb har tidigare öppnat för en flytt från Gefle om laget faller ur allsvenskan.

Malmö FF hade redan tidigare säkrat guldet i allsvenskan. AIK slutade tvåa medan Daniel Sjölunds IFK Norrköping fick nöja sig med tredjeplatsen.

Diskussion om artikeln