Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ett och ett halvt mål per match i tvåan – får nu chansen i ligan

Från 2016
Sakari Tukiainen i Atlantis tröja hösten 2014.
Bildtext Sakari Tukiainen i Atlantis tröja hösten 2014.
Bild: All Over Press / Matti Raivio

Fotbollsspelaren Sakari Tukiainen har tecknat ett 1+1-årigt kontrakt med ligaklubben RoPS. Tukiainen flyttar till Rovaniemi från Tallinn och FC Flora, men är mest känd för sin säsong i division 2-klubben Atlantis.

Säsongen 2014 gjorde Tukiainen 40 mål på 27 matcher i Atlantis tröja. Det tidigare rekordet innehade en viss Joel Pohjanpalo då han säsongen 2011 gjorde 33 mål för Klubi-04, lika många som FC Kiistos Pasi Nevanperä år 2002. Pohjanpalo spelar nu i den tyska Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen.

Efter Atlantis-sejouren provspelade Tukiainen i svenska AIK, men fick inget kontrakt och åkte istället österut. I estniska FC Flora blev det 14 mål säsongen 2016.

– Ur ett karriärperspektiv var säsongerna i Estland en liten besvikelse. Trots att jag har lyckats med målskyttet har jag inte fått spela så mycket som jag hade velat. Nu är stämningen på topp, sade 25-åringen på RoPS webbplats efter att ha undertecknat kontraktet.

Anfallsspelaren säger sig vara ute efter en plats i startelvan.

– Onekligen följde vi noggrant med Sakari redan under hans tid i Atlantis. Nu är det dags för honom att slå igenom i Finland och vi vill vara klubben där genombrottet sker, sade chefstränaren Juha Malinen.

På fredagen blev det klart att RoPS nyckelspelare från säsongen 2015, Moshtagh Yaghoubi, fortsätter karriären i Helsingforsklubben HJK.

Diskussion om artikeln