Hoppa till huvudinnehåll

X3M

KAJ, tandemcykel och galna utmaningar på Näsdagen

Från 2016
Uppdaterad 11.11.2016 20:22.
X3Ms redaktörer för näsdagen
Bildtext X3M:s programvärdar kommer att vara med under sändningen, men i andra par än vi är vana vid!
Bild: Yle/Björn Karlsson

I dag, den 11 november, spexar vi till det i välgörenhetens tecken. X3M:s specialsändning, Näsdagen till ära, pågår mellan klockan 7.00 och 19.00.

Janne Grönroos och Christoffer Strandberg från Succémorgon har i år antagit kanalens fysiskt tyngsta utmaning. De ska cykla de omkring 200 kilometrarna som ligger mellan Helsingfors och Tammerfors. På tandemcykel. I vinterväder.

Under resans gång får de draghjälp av många bekanta profiler. Studion gästas bland annat av artisten Benjamin, humorgruppen KAJ, politikern Li Andersson och många fler!

Men cyklandet och uppträdanden är inte det enda som händer på X3M under dagens lopp. I vår specialsändning har vi parat ihop programledare som vanligtvis inte sänder tillsammans.

Värdarna antar galna utmaningar som du kan vara med och påverka. Hur? Genom att skicka ett sms med texten X3M till numret 16499. Meddelandet kostar 10 euro och pengarna går oavkortat till Stiftelsen Näsdagen som verkar till fördel för världens barn. På den här webbsidan kan du också själv välja en summa du vill donera.

Hinner Janne och Christoffer fram till Tammerfors innan klockan 19.00 då Näsdagens tv-sändning på TV2 kör igång? Vad finns i den mystiska svarta lådan? Häng med så gör vi tillsammans en oförglömlig Näsdag, samtidigt som vi hjälper där det behövs mest.