Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Långtradare orsakade olyckor i Västnyland

Från 2016
Uppdaterad 09.11.2016 05:53.
En isig landsväg där en bil står i diket och en långtradares dragbil står snett över vägen. Bilar kör försiktigt förbi.
Bildtext Trafiken löpte långsamt förbi olycksplatsen på riksväg 25 där en personbil väjde i diket för en långtradare.
Bild: Yle/Patrik Rosström

I Lojo krockade en långtradare och en buss vid middagstid på tisdagen (8.11). På riksväg 25 tappade en långtradare kontrollen över sitt släp på eftermiddagen och en personbil tvingades köra av vägen för att undvika krock.

Olyckan i Lojo inträffade i korsningen av Storlojogatan och avfarten från riksväg 25. Långtradaren svängde av riksväg 25 och hade väjningsplikt, men svängde ut framför bussen som körde på Storlojogatan.

En karta som visar riksväg 25 mellan Lojo och Karis. Med två röda kryss har olycksplatser markerats.
Bildtext Enligt polisen var det i båda olyckorna på riksväg 25 långtradaren som orsakade olyckan.
Bild: Google.

Bussen krockade med långtradarens släp. Ett tiotal personer i bussen fördes till Lojo sjukhus för granskning, men ingen torde ha skadat sig allvarligt, uppger polisen.

Dansande släp

På riksväg 25 en bit från Virkby i Lojo mot Svartå i Raseborg nära avtaget till Söderkullavägen tvingades en personbil köra av vägen för att undvika en krock med en långtradare.

Långtradarchauffören hade tappat kontrollen över sitt släp som så att säga dansade över vägen. En mötande personbil valde då att väja för att undvika krock.

Ingen skadades i olyckan uppger polisen.

Också i övrigt har det hala väglaget ställt till det för bilister och särskilt långtradare. I de norra delarna av Västnyland i Högfors på Björneborgsvägen körde en långtradare i diket och välte då chauffören förlorade kontrollen över sitt släp.

Föraren fördes till Lojo sjukhus för granskning. Bärgningen av långtradaren kunde ske först tidig kväll och trafiken stördes under kvällen.