Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Jublande Trumpanhängare i Florida: Vi vill rensa upp i träsket

Från 2016
Uppdaterad 09.11.2016 17:15.
Trumpsupportrar firar, kommenterar valresultatet - Spela upp på Arenan

Trumps anhängare bland annat i Florida har haft orsak att fira hans valseger som överraskat de flesta valexperter.

Nyhetsbyrån Reuters har träffat Trumpanhängare i Floridas näst största stad Miami. En av dem, Ernest Valdez säger att Trump lyckades trots att ingen trodde att han skulle vinna.

Gerson Salgado säger att han inte tyckte om Trump till en början, men att han nu älskar honom.

Luis Casa påpekar att Ronald Reagan inte var någon politiker, utan en skådespelare. Han säger att inte heller Trump är någon politiker, utan en bra affärsman som kommer att bli en bra president.

Vi är trötta på korruptionen på alla nivåer, på korruptionen bland demokraterna och bland republikanerna. Vi vill rensa upp i träsket, säger för sin del Elena Weissman.

Stor glädje inför segertalet

I Trumps hemstad New York jublade hans anhängare då den kände affärsmannen och blivande presidenten visade upp sig tillsammans med sin familj på ett hotell på Manhattan.

- Jag är väldigt imponerad, jag tycker att det är alldeles otroligt, sade företagaren Paul Spagnoletti som var på plats för att lyssna på Trumps segertal.

- Jag är utom mig av glädje. Jag har väntat på det här i flera års tid. Jag är otroligt glad, sade Carl Lopp som äger ett telekomföretag.

Enligt nyhetsbyrån AFP tror Trumps beundrare att hans presidentperiod kommer att innebära en uppblomstring för den amerikanska arbetarklassen, som fått nog av den politiska eliten i Washington och som lockats att rösta på Trump som lovat hämta tillbaka de jobb som flyttats utomlands.

- Han kommer att väcka liv i deras drömmar, och det tror jag är ytterst viktigt, sade Lopp.

- Det här är en arbetarklassrevolution i Amerika, sade för sin del John Fredericks, radioröst och Trumps kampanjledare i Virginia.

Diskussion om artikeln